Orthopedische schoenen


Geen baat bij steunzolen, semi-orthopedische schoenen of aanpassingen aan confectieschoenen? Dan kunnen orthopedische schoenen uw problemen eventueel verhelpen. Alle onze schoenen worden volledig op maat gemaakt.

Voorschrift

Indien U tussenkomst wenst van uw ziekenfonds of verzekeringsinstelling voor orthopedische schoenen, heeft U een voorschrift nodig.
Dit voorschrift moet verstrekt worden door een geneesheer- specialist in de orthopedie/traumatologie, algemene heelkunde, reumatologie, neurologie, neuropsychiatrie, fysische geneeskunde en revalidatie of pediatrie.
Het voorschrift brengt U samen met een drietal klevers mee bij uw eerste afspraak.

Aanvraag orthopedische schoenen

Bij uw eerste consultatie worden al uw klachten in kaart gebracht. Samen met het voorschrift zal aan de hand van deze gegevens een aanvraag worden ingediend bij uw ziekenfonds of verzekeringsinstelling. Een tweetal weken later zal U worden uitgenodigd bij de medisch adviseur en krijgt U al dan niet een goedkeuring voor tussenkomst van uw orthopedische schoenen.

ganganalyse

Ganganalyse – blauwdruk – gipsname

De eerste stap in het maken van de schoenen, is een analyse van uw looppatroon. Hierbij wordt de slijtage van een paar veelvuldig gedragen schoenen gecontroleerd. Tevens nemen we blauwdruk, schuimafdruk en gips van uw voeten.

Leest en voetbed

Aan de hand van alle verzamelde gegevens maken wij een paar leesten volledig naar maat van uw voeten. Bij Orthopedie Brants werken we enkel met gietleesten. De gips die we van uw voeten hebben genomen wordt volgegoten met leestenschuim. Dankzij dit proces krijgen we een exacte kopie van uw voeten. Deze gaan we verder modelleren en voorzien van de nodige correcties tot we een paar perfecte leesten hebben.
Vervolgens wordt het voetbed, laag per laag, onder de leest opgebouwd. De materiaalkeuze voor de samenstelling van de lagen, is afhankelijk van de pathologie en zal verschillen van persoon tot persoon en het doel waarvoor de schoenen gebruikt worden.

Lederen proefschoen

De meeste bedrijven kiezen voor een proefschoen gemaakt in transparante plasticfolie. Het enige voordeel dat deze proefschoen heeft, is dat je er kan doorkijken en kan zien waar de schoen te groot of te klein is. Het grote nadeel is, dat je er niet mee kan stappen.

Bij Orthopedie Brants opteren we als één van de weinige bedrijven voor een lederen proefschoen.

Het maken van lederen passchoenen is arbeidsintensiever. Het grote voordeel echter is, dat ze over langere termijn uitgetest kunnen worden, op verschillende ondergronden en in verschillende omstandigheden. Hierdoor kunnen de meeste prolemen weggewerkt worden voordat men de definitieve schoen begint te maken.

lederen proefschoen

Definitief model

Orthopedische schoenen zijn al lang niet meer zwaar, zwart of bruin of ouderwets! Wat wij eerst en vooral trachten te doen is een goed evenwicht vinden tussen functionaliteit en comfort enerzijds en mode en elegantie anderzijds.

Dankzij ons uitgebreid modellenboek heb je een uitgebreide keuze uit:

  • klassieke schoenen
  • sneakers
  • laarzen
  • pantoffels
  • sportschoenen
  • outdoor schoenen
  • veiligheidsschoenen enz…

Bovendien kan u ook zelf een foto van uw favoriete model meebrengen.
Ook in materiaalkeuze bieden wij een grote diversiteit aan: kwaliteitsleder in moderne hedendaagse kleuren, prints en diktes, chroom-vrije leders, anti-bacterieel bekledingsmateriaal, lichtgewicht-rubbers, polster en E.V.A.-materialen in verschillende hardheden enz…
Dankzij ons maatwerk kan elk model aangepast worden aan uw persoonlijke voorkeuren indien het de functionaliteit van uw schoenen niet in de weg staat.

Uiteraard doen wij ons uiterste best om jouw nieuwe schoenen zo snel mogelijk te leveren. Meestal kan dit in ongeveer 8 weken tijd.

stalenbundel
orthopedische schoen

Controle

Een nieuw paar schoenen is altijd wennen. Dit geldt ook voor orthopedische schoenen. Door de aangebrachte aanpassingen en correcties kan uw schoen in het begin onwennig aanvoelen. Daarom is het aangewezen om uw schoenen rustig in te lopen.
Ondervindt u tijdens de inloop fase problemen dan kan u steeds telefonisch contact met ons opnemen. Orthopedie Brants contacteert u standaard na een zestal weken om het verloop te bespreken.

Levertijd

De levertijd voor orthopedische schoenen bedraagt ongeveer 8 weken na ontvangst goedkeuring.

Bekijk de mogelijkheden in onze fotogalerij!

Fotogalerij